Kumlamalı Parke Taşları
Parke Taşı
Parke taşları, günümüzde en sık kullanılan zemin yapı malzemelerinin başında yer almaktadır. Estetik bir görünüşlerinin olması ve işlevsel yapı malzemeleri arasında bulunmaları, sık kullanılmasındaki en önemli etmendir. Özellikle kaldırımlar, dış mekan düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları ve yürüyüş yolu gibi zeminleri hazırlarken tercih edilmektedir.
Beton parke taşları, birçok farklı şekil ve boyutta üretilebilmektedir. Üretimleri sırasında farklı model ve ebatlardaki kalıplardan yardım alındığı için, istenen şeklin oluşturulması mümkündür. Ancak genel olarak sabit şekilli ve standart boyutlu kalıplarla üretim yapılmaktadır.
Beton Parke Taşı Nedir?
Tüm dış mekan peyzaj çalışmalarında zemin örtücü olarak kullanılması mümkün olan taşlara, genel olarak beton parke taşları adı verilmektedir. Suni yöntemlerle hazırlanan yapı malzemeleri olduğu için, farklı şekil ve boyutlarda hazırlanması mümkündür. Aynı zamanda betonun şekilllendirilmesinin kolay olması da farklı çeşitlerin üretilmesinde etkili bir unsur olmaktadır.
Beton parke taşları, hem estetik görünümleri hem de kullanım avantajları nedeniyle sık sık uygulaması yapılan zemin yapı malzemelerinin başında yer almaktadır. Betonun birçok farklı çevresel koşula uygun bir ürün olması, doğal bir görünümün sağlanabilmesi ve estetik bir çalışmanın ortaya çıkarılabilmesi gibi nedenlerden dolayı tüm dış mekan çalışmalarında görülmesi mümkündür.
Beton parke taşlarının dış mekanlarda kullanıma uygun olması, betonun yapısı ile doğrudan alakalıdır. Dayanıklı bir yapı malzemesi olan beton, aşınma ve darbeye karşı dirençlidir. Ayrıca suyun, taşın alt tabakalarına ulaşarak toprağa karışma imkanı olması nedeniyle yağışlara karşı da direnç göstermektedir. Tüm bu özellikler, beton parke taşlarının uzun yıllar boyunca herhangi bir sorunla karşılaşılmadan kullanılmasına imkan tanımaktadır. Bu nedenle beton parke taşları, her geçen gün daha popüler bir yapı malzemesi haline gelmektedir.
Beton Parke Taşı Avantajları Nelerdir?
Parke taşları, betonun kalıplara dökülmesi ve kuruduktan sonrasında çıkarılması ile hazırlanan zemin yapı malzemeleridir. Bu nedenle geleneksel kaldırım ve yol yapımı yöntemleri karşısında pratik bir alternatif oluşturmaktadır. Geçmiş dönemlerde açık alan peyzaj çalışmaları için, kas gücü ile kırılan taş parçalarının kullanılması yaygın bir uygulama olmuştur. Ancak bu çalışma yöntemi, daha fazla kas gücü ve personele ihtiyaç duyulması nedeniyle hızlı sonuçlar vermemektedir. Beton parke taşlarının diğer avantajlarını ise kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:
● Tercih edilen boyut ve şekillerde üretilebilmesi,
● Yüksek direnç ve dayanıklılık göstermesi sayesinde uzun seneler boyunca kullanılabilmesi,
● Yağışlara ve diğer çevresel şartlara karşı dayanıklı olması,
● Maliyetinin diğer yöntemlere oranla daha düşük olması,
● Tüm açık alan peyzaj çalışmalarında kullanımının uygun olması,
● Fonksiyonelliğinin yanı sıra estetik bir görünüme sahip olması,
● Basit bir kullanım şekline sahip olmasıdır.
Parke taşları, üretim hızının ve ihtiyaç duyulan personel sayısının azalması nedeniyle maliyeti daha düşük olan ürünlerdir. Aynı zamanda uygulama süresi ve şekli de hayli pratiktir. Bu nedenle parke taşları, her geçen gün daha sık kullanılan malzemeler arasına girmeyi başarmıştır.
Beton Parke Taşları Nerelerde Kullanılır?
Beton parke taşları, genel olarak tüm açık alan peyzaj çalışmalarında kullanmaya uygun bir yapı malzemesidir. Günümüzde en yaygın şekilde karşılaşılan kullanım alanları ise kısaca şu şekilde sıralanabilmektedir:
● Bahçeler ve parklar,
● Araç yolları,
● Yaya yolları,
● Yürüyüş yolları,
● Konutlar ve diğer özel mülkler,
● İşyerleri ve fabrikalar,
● Üretim tesislerinde bulunan sevkiyat alanları,
● Otoparklar,
● Kamuya açık meydanlardır.
Hazır betonla üretilen parke taşları, farklı desenler oluşturacak şekilde bir dizilimle yerleştirilebilmektedir. Aynı zamanda kullanıldığı alanın daha sağlam ve temiz bir görünüme sahip olmasını da sağlamaktadır.
Kumlamalı Parke Taşları Taşı Çeşitleri, Kumlamalı Parke Taşları, Kumlamalı Parke Taşları Taşı Fiyatları, Çapları, Teknik Özellikleri, Ölçüleri, Kalınlıkları, Ağrılıkları, Enleri, Boyları